2008 р. Севастополю пропонують допомогу в реставрації Володимирського собору

Дата: 27.08.2008

Санкт-Петербурзькі морські збори висловили бажання відреставрувати в первозданному вигляді усипальню адміралів – Володимирський собор у Севастополі. Голова Санкт-Петербурзьких морських зборів Микола Орлов зазначив, що собор «для нас не тільки православний храм, але й частина історії російського флоту». «Тому ми, маючи певні можливості, бачимо свій обов’язок у його відновленні в первозданному вигляді», – додав він.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Службу інформації та громадських зв’язків Чорноморського флоту Росії, планом реставрації передбачається покрити купол собору сухозліткою, відновити зовнішнє оздоблення, розпис і внутрішнє оздоблення собору.

Голова Санкт-Петербурзьких морських зборів передав настоятелю собору бронзові позолочені букви для відновлення 59 із 72 написів на мармурових плитах верхньої церкви, втрачених у роки Великої Вітчизняної війни. «На мармурових плитах, встановлених після Першої оборони Севастополя 1854-1855 рр., були викарбувані імена 72 морських офіцерів – учасників Кримської війни, пізніше імена командувачів Чорноморського флоту кінця XIX – початку XX ст.», – повідомляє прес-служба ЧФ РФ.

Джерело: РІСУ