^Севастополь м

Інкерман м

Указ Президії Верховної ради УРСР від 26.02.1991 р. про перейменування міста Білокам'янськ Севастопольської міськради на місто Інкерман

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 8 – 9 ст.[Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Вкладені елементи

Загайтанське укріплене поселення (на мисі плато над Первомайською балкою, м. Інкерман) – пам’ятка археології (ранній залізний вік, розвинуте…
Загайтанське укріплене поселення (+)
Фортеця Каламіта та печений монастир в Інкермані 5 – 15 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників…
Фортеця Каламіта (+)
Печерний монастир (м. Інкерман) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про…
Монастир св.Климента (+)
Монастырь расположен на западной стороне Каменоломного оврага. В нем известно 22 помещения. В настоящий момент видно, что в первоначальный комплекс…
Монастир св.Софії (+)
Загайтанський печерний монастир