^Сенной пос.

Курган Велика Близниця

Локалізовано біля сел.Сенной умовно, на підставі загальної карти.

Ця сторінка є незавершеною статтею про об’єкт класу «Курган». Ви можете допомогти розвитку проекту, якщо надішлете нам для публікації на сайті додаткові описи, бібліографічні дані, посилання на інші ресурси Інтернету, які стосуються даного об’єкту.

Для цього скористайтесь формою зворотнього зв’язку.

Вкладені елементи

Фалар із зображенням двох грецьких воїнів, які б’ються з кінною амазонкою. 	Греція, 4 ст. до н.е. 	Бронза. Діаметр 9.4 см. 	Курган Велика Близниця…
Фалар (+)
Фалар із зображенням грецького воїна, який б’ється з двома амазонками. 	Греція, 4 ст. до н.е. 	Бронза. Діаметр 8.7 см. 	Курган Велика Близниця на…
Фалар (+)
Пластина від одягу: крилата богиня із сувоями замість ніг, пальмета. 	Греція, 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 5.3: 5.3 см. 	Курган Велика Близниця на…
Бляшка від одягу: крилата богиня (+)
Пластина від одягу: танцююча жінка, одягнена в коротку туніку. 	Греція, 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 3.6: 1.8 см. 	Курган Велика Близниця на…
Бляшка від одягу: танцююча жінка
Псалії, кожен з яких має на одному кінці голову оленя у прямокутній рамці, а на другому – копито. 	Греко-скіфський стиль, 4 ст. до н.е. 	Бронза.…
Псалії
Калаф, прикрашений гравійованими платівками із зображенням сцен боротьби варварів проти грифонів. У верхній частині – орнамент у вигляді овів; у…
Калаф (+)
Намисто філігранної роботи: тасьма з трьома рядами кулонів на ланцюжках, прикріплених за допомогою платівок та розеток. Застібки прикрашені…
Намисто (+)
Пара браслетів. Бронзові кручені стебла, покриті золотими листами, прикрашені скульптурними фігурами левиць на кінцях. 	Греція, 4 ст. до н.е. …
Пара браслетів (+)
Пара скроневих кулонів, кожен з яких складається з диску та сітки ланцюжків з філігранними підвісками. Диск прикрашено фігурою нереїди, яка їде на…
Пара скроневих кулонів (+)
Пектораль. Утворена двома крученими стержнями, між якими розміщено 15 фігурок тварин (козли, барани, собаки та зайці) та філігранні квіти й…
Пектораль (+)