Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла 1850 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 32].

с.Риків.

Турківський.

Церква св. арх. Михайла. 1850.

Вперше згадується в документах 1565 – 1566 рр. У 1652 р. отримала привілей, затверджений грамотою короля Яна Казимира. Попередня дерев’яна церква, збудована на початку XVIII ст., простояла до середини ХІХ ст. У 1850 (за іншими даними – 1863) р. збудована нова дерев’яна церква бойківського типу.

Це тризрубна, триверха будівля. Високі четверики надопасання завершені восьмериковими верхами з трьома заломами над навою і двома над вівтарем і бабинцем. Церква оточена широким піддашшям. Відновлювалася у 1913 р. З 1961 по 1989 р. стояла зачиненою.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, c. 90.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 88 – 89.