Бушеве с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Київської області»: село Пруси іменувати село Бушеве і Прусівську сільську Раду — Бушівська.

Довідка у Вікіпедії:

За один кілометр на південний схід від села в гирлі ріки Гороховатки, при впадінні її в ріку Рось – давньоруське городище ХІ – ХІІ сотліття. Воно має півкруглу форму, розміром 180 на 250 метрів. Зберігся вал по периметру городища висотою 3 – 5 метрів. Поруч розташоване селище цього ж часу. На городищі зібрані також матеріали ранньозалізного часу та кінця І тисячоліття нашої ери. На північ від правого берега ріки Гороховатки, на полі – невелика могила. Тут на значній площі зібрано уламки давньоруського посуду. За відомостями ХІХ столітті ту знаходився могильник .