Рогатин м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1415 р. – надано магдебурзьке право. Замок 2 пол.16 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 12 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Кам’яний хрест над урвищем на північно-східній околиці міста, біля с.Бабинці – на місті страти 59 житлеів Рогатина за участь у повстанні [Баран В.Л., Шеремет О.П. Історії промовисті сторінки: путівник по історико-революційних та архітектурних пам’ятниках Прикарпаття. – Ужгород: Карпати, 1971 р., с. 52]

Кор[оль] Жиґимонт Авґуст потверджує за рогатинськими попами їх маєтності, 8 липня 1570 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].