^Рівненська область

Острог м

Острог м

Розмір зображення: 800:544 піксел

Верховна Рада України постановляє (07.07.1995, № 275/95-ВР): Віднести місто Острог Рівненської області до категорії міст обласного підпорядкування.

Державний історико-культурний заповідник у м. Острозі [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Опис міста 1654 р.
Опис міста 1654 р.
Історичні види
Історичні види (+)
Сучасні види міста
Сучасні види міста (+)
Замок князів Острозьких 14 – 19 ст. (вул.Замкова, 5) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Укріплення міста
Укріплення міста (+)
Поштівка: Орда Н. Руїни костелу та кляштору єзуїтів в Острозі. – Orda, Napoleon (1807-1883) Ostróg (G. Wołyńska), ruiny…
Кляштор єзуїтів
Костел і кляштор капуцинів 1778 р. (вул.Кагановича) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Кляштор капуцинів (+)
Костел 17 – 19 ст. (вул. 1 Травня) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 75].…
Костел Успіння (+)
Каплиця
Каплиця (+)
1905 р. (вул.Академічна). У 2003 р. існувала. 	Дерев’яна каплиця 18..19 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських…
Каплиця св.Миколи (+)
Церква Воскресіння на Новому Місті (за р.Вілія). Закрита в 1636 р. за наказом кн.Анни-Алоїзії Острозької (Ходкевич). При цій нагоді літописець…
Церква Воскресіння (+)
Церква св.Онуфрія
Церква св.Онуфрія
Синагога 15 – 18 ст. (Червона гора) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Синагога
Садиба Яблоновських