^Радомишльський район

Радомишль м

Перейменування: до 1946 р. звалось Радомисль, в 1946 р. дано нову назву Радомишль.

Городище згадане – це Мичеськ 1150 р., Микгород 1169 р. Перша згадка: 1390 р. у грамоті кн.Володимира Ольгердовича під назвою Мицько [Історія міст і сіл УРСР: Житомирська область. – К.: 1973 р.].

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки бл.1150 р. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Верховна Рада України постановляє (26.12.2002, №377-IV): Включити у межі міста Радомишль Радомишльського району Житомирської області село Соснова Поляна Радомишльської міської ради площею 13,2 гектара та 318,6 гектара земель, що знаходяться у віданні Радомишльської міської ради, і затвердити межі міста загальною площею 1208,8 гектара.

Рудня с
Рудня с