Приморськ м

Історичні адміністративні поділи

Перейменування: стара назва Ногайськ, нова назва Приморськ [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав, 1969 р.].

Верховна Рада України постановляє (04.06.2009, № 1459-VI): 1. Включити в межі міста Приморськ Приморського району Запорізької області 2040,70 гектара земель, які знаходяться у віданні Приморської міської ради, 55,45 гектара земель, які знаходяться у віданні Банівської сільської ради Приморського району, та затвердити територію міста Приморськ загальною площею 2498,55 гектара. 2. Встановити межі міста Приморськ Приморського району Запорізької області згідно з додатком.

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 21 травня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Запорізької області»: хутір Новий Бит, Ногайської селищної Ради, іменувати хутір Новий.

Список літератури – на сайті «».