^Полтавська область

Гадяч м

Перша згадка: кін.16 ст. – Гадське городище [Історія міст і сіл УРСР : Полтавська область. – К. : ГРУРЕ, 1967 р.].

Верховна Рада України постановляє (13.05.2015, № 399-VIII): Віднести місто Гадяч Гадяцького району Полтавської області до категорії міст обласного значення.

Вкладені елементи

План міста на карті Г.Л.Боплана (сер.17 ст.). Джерело: Цапенко М. Архитектура левобережной Украины XVII – XVIII веков. – М.: 1967 г., с. 22. 	Замок…
Монастир Красногорський
Монастир Спаський
Монастир Спаський
Церква Богоявління
Церква Богоявління
Всесвятська церква 1836 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 72]. …
Церква всіх святих (+)
Церква св.Петра і Павла