Церква св.Трійці

Церква [Географическо-статистический словарь Российской империи / Семёнов П.П. – Спб. : 1873 г., т. 4, с. 199]. Нова церква св.Трійці збудована у 1871 р. Діяла у 1919 р. Церкву закрили у лютому 1936 р., приміщення використовували як сільський клуб; при цьому було знято дзвони, зруйновано іконостас, знищено багато ікон; останки поміщиків Четверикових і Преснухіних, які покоїлись у склепі під церквою, були пограбовані і викинуті [Щербатюк В. Історія регіонів України: Лисянщина. – К.: Логос, 2002 р., с. 144, 192, 194]. 23.08.1937 р. чекісти заарештували місцевого священика Андрія Ставинського; його розстріляли в Умані 28.09.1937 р. [Щербатюк, с. 186]. Приміщення церкви повернуто релігійній громаді у 1992 р., церква відремонтована і відкрита у 1995 р. [Щербатюк, с. 197].