Церква Успіння

Вперше існування церкви згадується у податкових реєстрах 1510 р. 1 25 серпня 1625 р. коштом громади виставлено нову дерев’яну церкву. 2 При регуляції парафії австрійською владою в кінці XVIII ст. приєднана, як філійна, до парафії в Княжполі. 3 З 1875 р. – православна. Неодноразово ремонтована в кінці XIX – на початку XX ст. У 1910 р. відновлено окрему парафію. 4 У 1912 р. церкву оглянув єпархіальний архітектор Александр Пуринґ і признав, що будівля стара, сильно ушкоджена грибком і гнилизною і не надається до ремонту. 5 Він же ж розробив проект нової мурованої споруди, 6 але події першої світової війни перешкодили його реалізації. Стара церква після війни розібрана.

1. Budzyński Z. Sieć parafialna prawosławnej diecezji Przemyskiej na przełomie XV i XVI wieku. // Polska – Ukraina 1000 lat sąsiadstwa. – Przemyśl, 1990. – Tl. – S. 148.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 431, аркуш 41.

3. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.