2007 р. У заповіднику “Поле Берестецької битви” хочуть будувати новий музей та дзвіницю

Дата: 06.06.2007

Депутати Рівненської обласної ради шукають кошти для збереження та розвитку державного історико-меморіального заповідника “Поле Берестецької битви” в селі Пляшева Радивилівського району. Вони звернулися до Президента України та прем’єр-міністра з проханням включити відповідну програму до проекту Держбюджету на наступний рік.

Музей “Поле Берестецької битви” знаходиться в одному з приміщень Свято-Георгіївського монастиря УПЦ КП. Проте його, згідно указу Президента, потрібно повернути релігійній громаді монастиря. Натомість музей козацької слави має одержати нове приміщення. 5 років тому Міністерство культури і мистецтв України повідомило, що його будівництво коштуватиме понад 4 мільйони гривень.

Депутати обласної ради просять виділити з Держбюджету кошти на будівництво нового приміщення музею-панорами “Поле Берестецької битви 1651 року”, побудову дзвіниці з козацьким дзвоном і реконструкцію вівтарної частини Свято-Георгіївської церкви. На останній сесії Рівненської обласної ради депутати переважною більшістю голосів підтримали це звернення.

Джерело: “Освітній портал”