2008 р. Підзамочок

Роман Бречко

Дата: 30.09.2008

Якщо ви перебуваєте у Бучачі і вже усе там побачили, то варто відвідати ще один замок. Тим паче, що знаходиться він поруч у селі Підзамочок, яке розташоване на трасі, що сполучає Бучач з Тернополем, одразу за містом.

Побудував замок у 1600 році Ян Бучацький-Творовський, і споруда виконувала допоміжні функції для Бучацького замку. Кажуть, що навіть був підземний хід між цими твердинями. Замок не раз руйнувався, проте завжди відбудовувався. Аж поки за часів Австро-Угорщини перестав виконувати оборонні функції і почав по трохи руйнуватись.

Процес руйнування триває і в наш час, при чому за активного сприяння місцевого населення, яке, не зважаючи на знак пам’ятки архітектури, по трохи розтягує каміння для господарських потреб.