Рожубовичі с

Входило до 1772 р. до складу Перемиського староства Перемишльської землі Руського воєводства.

У 1880 р. село належало до Перемишльського повіту Королівства Галичини та Володимирії Австро-Угорської імперії, в селі було 55 будинків і 322 жителі, а на землях фільварку 5 будинків і 58 мешканців; (307 греко-католиків, 63 римо-католики і 10 юдеїв).

С. Рожубовичі під Перемишлем 1927 рік.

У 1939 році в селі проживало 720 мешканців, з них 570 українців, 140 поляків (разом з Халупками Мединецькими) і 10 євреїв. Село входило до ґміни Поповичі Перемишльського повіту Львівського воєводства.

Село належало до Нижанковицького деканату Перемиської єпархії.

Перейменування: зафіксована польська назва Рожубовіце.

Наприкінці вересня 1939 р. село зайняла Червона армія. 27.11.1939 постановою Президії Верховної Ради УРСР село у складі повіту включене до новоутвореної Дрогобицької області. В червні 1941, з початком Радянсько-німецької війни, село було окуповане німцями. В липні 1944 року радянські війська оволоділи селом, а не швидше, ніж 1948 рік село зі складу Дрогобицької області передано Польщі. Українців добровільно-примусово виселяли в СРСР.

У 1975-1998 роках село належало до Перемишльського воєводства.