Городище літописного міста Родня

Розмір зображення: 800:551 піксел

Городище літописного міста Роденя (м. Канів, урочище Княжа Гора) – пам’ятка археології (9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Шендрик Н.І. Наконечники стріл з Княжої Гори. – Праці Київського історичного музею, 1958 р., т. 1, с. 158 – 174.

Мезенцева Г.Г. Деякі підсумки археологічного вивчення древньоруського міста Родня. – Вісник Київського ун-ту, 1961 р., № 4, сер.істор. та філос., вип. 1, с. 110 – 119.

Мезенцева Г.Г. Новые данные об изготовлении древнерусских жерновов. – Советская археология, 1964 г., № 3, с. 224 – 227.

Мезенцева Г.Г. Знахідки з розкопок древньоруського міста Родня за останні роки. – Вісник Київського ун-ту, 1967 р., № 8, сер.істор. та права, вип. 1, с. 59 – 69.

Мезенцева Г.Г. Древьоруське місто Родень (Княжа Гора). – К.: 1968 р. – 183 с.

Шендрик Н.І. Кушнірські інструменти з городища на Княжій Горі. – Археологія, 1970 р., т. 23, с. 221 – 224.