Церква св.Іоана Предтечі

Світлина І. Синкальського 1992 р.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 41.

Церква св.Іоана Хрестителя 1886 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 17].

Церква св.Іоана 1867 р. (дерев.) [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 232]. [Тут переплутано 2 церкви в селі]

с. Орове (Орів).

Сколівський.

Церква св. Івана Хрестителя. 1885.

Про початки церкви в селі відомостей не збереглося. Попередня дерев’яна триверха церква була збудована у 1832 році на місці давнішої, теж дерев’яної, яка згоріла у 1826 р. Існуюча будівля зведена стараннями о. Петрика і начальника громади пана Кухаря та посвячена 10 вересня 1885 р.

Споруда мурована, хрещата в плані (вівтар та бокові рамена – півциркульні). На четверику середхрестя здіймається восьмерик, завершений вужчим світловим восьмериком, вкритим стіжковим наметом з ліхтарем і маківкою. Подібні ліхтарі, встановлені на конічних дахах вівтаря і бокових рамен та двосхилому даху бабинця, створюють враження п’ятиверхості споруди.

«Діло». – Львів, 1885, № 119.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 41 – 42.