Довжанка с

Історичні адміністративні поділи

Молдавське слово “киск-лунг” означає “довгий холм” [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква св.Михаїла відома з 1771 р.; перетворена з уніатської на православну в 1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 26, 62, 74]. Церква була – згоріла в 1815 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, c. 34].

Указ Президії ВР УРСР від 1 лютого 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Одеської області»: населені пункти Тісколунгської сільради —… село Тісколунг іменувати село Довжанка і Тісколунгську сільраду — Довжанська.