^Одеська область

Зміїний острів

Зміїний острів

Культурний шар о. Зміїний святилище Ахілла – пам’ятка археології (античність) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Культурний шар о. Зміїний – пам’ятка археології (9 ст. до н.е. – 4 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Слід знати, що цей острів територіально відноситься до Кілійського району Одеської області.

Література про античне минуле острова Зміїного в «».

Під Одесою знайшли залишки судна, котрому більше 2000 років (7 Вер 2012)

Довжина античної галери 28 метрів, а ширина – 8 метрів. А на борт вона могла прийняти до 100 тонн вантажу…

Святилище
Святилище
Фрагмент большого краснофигурного канфара. 	Конец VI – начало V в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 16 см. 	Найден на о. Змеиный (Черное море) в 1841…
Фрагмент великого червонофігурного канфара (+)
Фото –