Подільськ м

Історичні адміністративні поділи

Центрального Виконавчого Комітету СРСР 4 травня 1935 р.: перейменувати місто і станцію залізниці Бірзула, — на Котовськ і Бірзулинський район на Котовський район.

Верховна Рада України постановляє (20.12.2005, № 3242-IV):

1. Включити в межі міста Котовськ Одеської області 412,5 гектара земель, які знаходились у віданні Великофонтанської сільської ради, 359,5 гектара земель – Куяльницької сільської ради, 155,0 гектара земель – Любомирської сільської ради, 91,0 гектара земель – Новоселівської сільської ради, 35,0 гектара земель Олексіївської сільської ради Котовського району, та затвердити загальну площу міста 2544,0 гектара.

2. Встановити межі міста Котовськ та затвердити відповідні зміни меж Котовського району згідно з додатком ( 3242а-15 ).

Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати місто Котовськ на місто Подільськ .

На Одещині знесли пам’ятник Леніну (9 грудня 2013 р., 14:19)

Вночі 9 грудня в одному з парків Котовська Одеської області було зруйновано пам’ятник Леніну. Про зруйнований постамент повідомили правоохоронцям місцеві мешканці…