Одеса м

Верховна Рада України постановляє (07.02.2002, № 3064-ІІІ): Включити у межі міста Одеси Одеської області 46,0 гектара земель Усатівської сільради Біляївського району, 526,0 гектара земель Красносільської сільради, 361,0 гектара земель Крижанівської сільради Комінтернівського району, 329,0 гектара земель Авангардівської селищної ради, 1078,0 гектара Таїровської селищної ради Овідіопольського району, передати до відання Таїровської селищної ради Овідіопольського району 43,0 гектара земель міста Одеси і затвердити межі міста загальною площею 16242,0 гектара.

Історичний центр міста-порту Одеса включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (25.01.2023 р.)

Корисна колекція планів міста: