^Пам’ятки міста

Приморський бульвар

Жилі і громадські будинки (№№ 1 – 6, 10 – 15) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Ансамбль Приморського бульвару 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

1982 г. Украина и Молдавия (+)
Пам’ятник Рішельє 1828 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 67]. …
Пам’ятник А.-Е. Рішельє (+)
Пам’ятник О. Пушкіну (бронза, граніт) (Приморський бульвар) – пам’ятка монументального мистецтва (1888 рік) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Пам’ятник О. Пушкіну (+)
Приморські сходи 1841 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 67]. …
Приморські сходи (+)
Будинок Потоцького 1826 р. (№ 1) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Житловий будинок (№ 1)
Будинок Наришкіна 1836 р. (№ 2) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Житловий будинок (№ 2) (+)
Будинок Марині 1824 – 1826 рр. (№ 3) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Житловий будинок (№ 3) (+)
Будинок Серато 1824 – 1826 р. (№ 4) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Житловий будинок (№ 4)
Прибутковий будинок Лерхе 1823 – 1826 р. (№ 5) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Житловий будинок (№ 5) (+)
Будинок Зонтага 1826 – 1827 рр. (№ 6) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект).…
Житловий будинок (№ 6) (+)
Присутственні місця 1829 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 67]. …
Присутні місця (№ 7) (+)
Петербурзький готель 1829 – 1900 рр. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Готель “Петербурзький” (№ 8) (+)
Палац 1830 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 67]. 	Палац 1830 р.…
Палац Р.Шидловського (№ 9) (+)
Будинок Родоканакі 1823 – 1825 рр. (№ 10) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Житловий будинок (№ 10) (+)
Готель “Лондонський” 1827 – 1899 рр. (№ 11) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Готель “Лондонський” (№ 11) (+)
Будинок Золотарьова 1820 – 1872 рр. (№ 12) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України…
Житловий будинок (№ 12) (+)
Будинок Маюрова 1827 – 1828 рр. (№ 13) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект).…
Житловий будинок (№ 13) (+)
Жилой дом, XIX – начало XX вв. (Приморский бульв., 14). Представлял собой трехэтажный с подвалом, прямоугольный в плане дом в стиле классицизма. В…
Житловий будинок (№ 14) (+)
Жилой дом, 1828-1832 гг. (Приморский бупьв., 15). Проект дома, составленный архит. Риглером, был утвержден в 1828 г. В 1832 г. утверждается новый…