2009 р. МНС: Повторного займання в будинку Руссова в Одесі не було

Повторного займання в ніч з четверга на п’ятницю, 30 жовтня, у будинку Руссова в Одесі не було.

Про це повідомив помічник начальника ГУ МНС України в Одеській області Денис Костенко в неділю, 1 листопада.

За словами Костенка, зараз час пожежники розбирають завали у будинку, щоб остаточно встановити причину пожежі. “Вже встановлено, що осередок загоряння був один”, – сказав Костенко.

За його словами, вже у вівторок-середу очікується висновки від експертів, але вже зараз можна з упевненістю сказати, що вогонь був занесений до будинку Руссова ззовні.

Нагадаємо, що пожежа в будинку Руссова сталася 29 жовтня 2009 року. Перед цим деякі перехожі бачили на даху будинку підозрілих людей. Полум’я швидко охопило майже всю будівлю. Через годину після загоряння впала башта, яка стояла у верхній частині будівлі. До першої години ночі 12 пожежним розрахунками вдалося локалізувати основні осередки пожежі, і до світанку її було повністю погашено.