Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Дерев’яна церква св.Юрія 1880 р. в с.Ниновичі, архітектор Е.Преторіус [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 118].

с. Ниновичі (Дружелюбівка).

Сокальський.

Церква св. Юрія. 1880.

Існуюча дерев’яна церква збудована на місці давнішої, теж дерев’яної у 1880 р. за проектом інженера Е. Преторіуса. Після виселення українців у 1946 p., стояла зачиненою до 1989 р. і використовувалася на колгоспний склад.

Тризрубна, одноверха, з невеличкою захристією з півночі вівтаря та присінком з заходу бабинця. Нава завершена восьмериком, вкритим витягненою догори банею, увінчаною ліхтарем з маківкою. Такі ж ліхтарі вінчають гребені двосхилих дахів вівтаря та бабинця. Оточена вузеньким піддашшям.

Національний музей у Львові, фонд графіки.

«Діло». – Львів, 1881, № 27.