Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Фото Стефана Таранушенка. 1910-і рр. (?) Опубліковано 28.08.2021 р.

Церква Миколи 1732 р. (дерев.). Зруйнована [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Церква св.Миколи 1732 (дерев.) [Таранушенко С.А. Монументальна дерев’яна архітектура лівобережної України. – К.: 1976 р., с. 17, 33, 68, 211, 271, 276].

33. с.Новий Ропськ Російська Федерація. Брянська обл., Климовський район. (Стародубщина).Церква св.Миколи, 1742 р. В стилі українського бароко.

Хрещата, п’ятизрубна.Рівновисокі зруби іранчасті їх рамен (бокові дещо зсунені з осі на схід) вкриті великими бароковими банями. Центральна більша баня на восьмерику з одним заломом домінує над боковими. Церкву оточує закрите опасання-галерея.

Джерело: Слободян В. Шедеври української сакральної дерев’яної архітектури. – Вісник інституту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 55 – 56.

Довідка на сайті