Церква Покрови

Церква Покрови

Церква Покрови 1791 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 115].

Дерев’яна церква Благовіщення 1791 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 106].

с. Новошичі.

Дрогобицький.

Церква Благовіщення Пр. Богородиці. 1791.

У 1515 р. в селі вже існувала церква. У 1791 р. закуплено в Дрогобичі дерев’яний костел Пр. Богородиці, збудований у 1541 р. коштом дідича Борковського і перенесено в село, де встановлено на місці давнішої дерев’яної церкви та освячено як церкву Покрови Пр. Богородиці. Перенесення здійснено коштом Марії Веренько. Деякі джерела датують перенесення 1800 р. Церква дводільна, безверха. Двосхилий дах нави на гребені вінчає великий ліхтар з маківкою. У 1963 – 1989 р. стояла зачиненою.

Пастух Р., Сав’як П. Історія міста Дрогобича. – Дрогобич, 1991.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 313.