2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Розмір зображення: 670:593 піксел

Фото 1929 р. Обміри М. Драгана зі збірки Національного музею у Львові. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 33.

Недільна. Церква св. Миколи

Дерев’яна триверха церква бойківського типу, збудована в 1779 році. Тридільпа будівля складалася з трьох прямокутних зрубів, з них зруб нави був ширший. Усі зруби були покриті наметовими верхами з одним заломом. Верхи розділяли широкі коші. Оперізувало споруду спільне піддашшя, сперте на випусти вінців зрубів. Усередині простори всіх трьох приміщень розкривалися у висоту. Широкі хори займали весь другий ярус бабинця й виходили на західну стіну нави. Знищена під час боротьби радянської влади з УПА, як і село, мешканців якого виселили.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 467.