2009 р. Рідному селу Івана Франка повернули стару назву

Верховна Рада України прийняла постанову про повернення селу Івана Франка Дрогобицького району Львівської області колишнього назви. Тепер село, як і півстоліття тому, називається Нагуєвичі.

За проголосували 234 із 441 народного депутата України, зареєстрованих у сесійній залі.

Цією постановою передбачено повернути селу Івана Франка Дрогобицького району Львівської області попередню назву – село Нагуєвичі.

Як повідомив на засіданні парламенту народний депутат України Юрій Ключковський (НУ-НС), з відповідним клопотанням до Верховної Ради звернулася Львівська обласна рада.

Рідне село поета і письменника Нагуєвичаі було перейменовано в село Івана Франка Указом Президії Верховної Ради Української РСР 25 червня 1951 року.

Ключковський повідомив, що в 1991 році 74,4 відсотка мешканців цього села проголосували на місцевому референдумі за повернення йому історичної назви. Протягом цих років Дрогобицька районна та Львівська обласна ради неодноразово зверталися до Верховної Ради України з проханням перейменувати цей населений пункт.