Церква св.Іллі

Церква св.Іллі

Микулівці. Церква св. пр. Іллі, 1895 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 191.

Микулівці Мукачівський район

Церква св. пр. Іллі. 1895. (УПЦ)

З 1692 р. походить перша згадка про церкву. З 1704 р. село згадують лише як філію Копинівців. У 1778 р. знову йдеться про дерев’яну церкву.

У 1892 р. згоріла дерев’яна церква, після чого стараннями душпастиря В. Добри спорудили кам’яну, що давніше присвятили Цареві Христу, але в 1988 р. церкву пересвятили на честь св. пр. Іллі. Над входом – дата спорудження (1895 р.) та дата останнього ремонту (1989 р.). У храмі є іконостас гарного різьблення, але ікони вже перемалювали. Біля церкви стоїть проста каркасна дзвіниця з дерева. Один дзвін виготовив у 1891 р. Георгій Гриб з синами, інший – фірма “Акорд” у 1925 р.