Кольчино смт

Історичні адміністративні поділи

Назви: 1271 – Kwlke, 1296 – Kulchun, Kulchen. Назва села походить від угорського слова kölcsön, що означає «позичено», «подаровано».

Рішення про перейменування смт Кольчине на смт Кольчино прийняла Закарпатська обласна рада 06.04.1995 р. Дата опублікування 01.06.1995 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 23, стор. 515).

Закарпатська обласна Рада народних депутатів рішенням від 6 квітня 1995 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Мукачівському районі уточнила назву селища міського типу Кольчине на Кольчяно.

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 20 грудня 1949 р.: Перейменувати село Фрідешове, Мукачівського округу, Закарпатської області, на село Кірове і Фрідешівську сільську Раду на Кіровську сільську Раду.

[Нині – північна частина Кольчина.]