2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото за „Українські деревляні церкви”М.Драгана. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 31.

Морозовичі. Церква св. Івана Богослова

Дерев’яна церква, зведена в XVII столітті. Квадратову наву й прямокутний бабинець будівлі вінчали пірамідальні наметові верхи з одним заломом. Над гранчастим вівтарем здіймався восьмерик, покритий великою цибулястою банею. Оперізувало споруду широке піддашшя, сперте на профільовані випусти вінців зрубів і чотири різьблені колони при західному фасаді бабинця. Своїм виглядом трохи нагадувала храм того ж самого часу у Вовчому-Долішньому Турківського району (зберігся дотепер). Коли в 1911 році поблизу збудовано нову церкву, опіку над давнішою взяло Коло консерваторів і в 1913-1917 роках намагалося її відреставрувати, але безуспішно. Будівля занепала в 1920-ті роки.

Драган М. Українські деревляні церкви. – С. 93.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 523.