^Церква Різдва богородиці

1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Молошковичі.

Яворівський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1853.

Попередня дерев’яна церква св. пр. Іллі була збудована в середині 1740-х рр. У 1853 р. вона згоріла і на її місці звели нову дерев’яну безверху церкву, увінчану на повному даху, що вкривав рівноширокі і рівновисокі зруби бабинця вівтаря і нави, великим восьмибічним ліхтарем, вкритим банькою. По другій світовій війні вона стояла зачиненою до 1989 р.

Згоріла весною 1992 р. Греко-католицька громада в цьому ж році розпочала спорудження нової мурованої церкви за проектом архіт. Лібера.

Архів відділу архітектури та реставрації храмів Львівської архиєпархії УГКЦ.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 20, справа № 1250.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 159 Галицька фінансова прокуратура, опис 9, справа № 1628.

Шематизм греко-католицького духовеньства злучених єпархій Перемиської, Самбірської і Сяніцької на р.Б. 1934. – Перемишль, 1934.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 723.

Вкладені елементи

Молошковичі. Церква Різдва пр. Богородиці, 1853 р. Згоріла 1992 р. Світлина 1980-х pp. А. Дороша з власної збірки. 	Джерело: Слободян В. Церкви…
1980-і рр. Загальний вигляд з позиції А3
Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 724.