Серебринці с

Історичні адміністративні поділи

На південь від села було ур.Шанці з залишками земляних укріплень [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Серебринец [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 456].

Село Серебринець – нині зветься Серебринці. Згадується з 16 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Вінницька область. – К. : ГРУРЕ, 1972 р.].

23 вересня 1442 р. польський король Владислав 3 записав Білині (державцю Лядави) 60 гривень на с.Сребне (Srebne) у Бакотському повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 258 – 259].

В.Михайловський вказує, що це може бути с.Серебрія; думаю на с.Серебринці, тому що воно ближче до Лядави – і тільки [М.Жарких, 3.03.2009 р.]

Довідка у Вікіпедії:

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: виключити з облікових даних адміністративного поділу населені пункти, що по різних причинах припинили своє існування: хутори Ферма і Цукерня — Серебринецької сільської ради.