Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 800:488 піксел

Церева Вознесіння 19 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 28].

Церква розташована в центрі села на головній вулиці. Вівтарем вона орієнтована на схід. Головний вхід на обійстя – з півдня, з головної вулиці. Дзвіниця (дерев.) розташована на південний захід від церкви (в позиції А3). Каплиця (дерев.) розташована на схід від церкви, не на осі симетрії останньої. Спостереження М.І.Жарких, 8.07.1989 р.

Дерев’яна церква Вознесіння 1812 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 107].

Довідка на сайті