2010 р. У Турківському районі на Львівщині блискавка влучила у дерев’яну церкву

Фото – Греко-католицька церква с. Матків.

Сьогодні у с. Матків Турківського району блискавка влучила у дерев’яну церкву – пам’ятку архітектури національного значення. Про це сьогодні, 14 червня, у коментарі ЗІК повідомив начальник прес-центру ГУ МНС у Львівській області Павло Василенко. З його слів, церква зайнялася, однак від знищення пам’ятку врятувала автоматична система пожежегасіння.

«Це одна з чотирьох церков, які минулого року потрапили під обласну програму покращення протипожежного стану. Обласна рада виділила кошти. У цій церкві та в інших церквах були облаштовані автоматичні системи пожежегасіння. Під час грози блискавка влучила в церкву, виникло займання. Одночасно спрацювала система пожежегасіння, яка в зародку ліквідувала пожежу», – розповів Василенко.

За його словами, збитків церкві не нанесено.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»