Обрамлення ікони “Христос-учитель”

Клейма

Ця сторінка є заготовкою статті про об’єкт класу «Живопис». Якщо ви маєте фотографії цього об’єкта або іншу краєзнавчу / пам’яткознавчу інформацію про нього, ви можете допомогти розвитку проекту, якщо надішлете її нам для публікації на сайті.

Для цього скористайтесь формою зворотнього зв’язку.

Вкладені елементи

Зображення богородиці поясне, розміщене у круглому клеймі, постать повернена ліворуч, голова нахилена, руки припідняті на рівні грудей і простягнуті…
Богородиця (+)
Зображення поясне, розміщене у круглому клеймі, постать повернена праворуч, голова нахилена. Руки припідняті на рівні грудей і простягнуті уперед.…
Іван Хреститель (+)
Зображений в овальному, вертикально видовженому клеймі. Постать нижче-поясна, розвернена у тричвертному повороті. Голова ледь припіднята. У правій…
Апостол Петро (+)
Зображений в овальному, вертикально видовженому клеймі. Постать нижчепоясна. Погляд звернений до глядача, голова ледь нахилена уперед. У припіднятих…
Євангеліст Матвій (+)
Євангеліст Марко
Євангеліст Марко
Євангеліст Іван
Євангеліст Іван
Зображений в овальному, вертикально видовженому клеймі. Постать нижчепоясна і розвернена у тричвертному повороті. Обидві руки припідняті: ліва на…
Апостол Андрій (+)
Апостол Варфоломій
Апостол Варфоломій
Зображений в овальному, вертикально видовженому клеймі. Постать нижчепоясна і розвернена у тричвертному повороті. Голова ледь нахилена праворуч.…
Апостол Симон (+)
Апостол Филип