Вінчання

Вінчання

Композиція вміщена в округлу форму, обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. В центрі зображений митрополит, який правою рукою благословляє молоду пару. Його постать подана у фас, погляд спрямований догори. Він має коротку округлу сиву бороду, на голові митра, навколо голови – гладкий золочений німб. Одягнений святий у довгий білий підризник та в оливкового відтінку сакос, поверх якого вохристо-рожевий хрещатий омофор. При правому боці ромбоподібна палиця з білим хрестом посередині. Обабіч священника молода пара, яка зімкнула перед ним руки для освячення. Праворуч зображена наречена у тричвертному повороті, голова нахилена, очі опущені, ліва рука прикладена до грудей. Одягнена дівчина у пишну білу з вохристим низом сукню, на шиї біле намисто, а на голові маленький вінок з білих квіток. Позаду неї зображено три фігури. Зліва зображений наречений. Його фігура теж розвернена в тричвертному повороті, голова схилена, а очі опущені. Одягнений юнак у яскраво-червоне вбрання. На голові теж невеликий білий вінок із квітів. Ліва рука нареченого покладена на груди. Позаду них зображено дві фігури дорослих людей та одна дитяча.

Угорі, в центрі, сегмент з cipo-білих хмарин, в якому на вохристому тлі зображений символ святого духа – голуб з розкритими крилами. Від нього відходять тонкі промені. На темному тлі біля голови нареченої – яскрава червона літера S з титлом (цифра 6 кирилицею).