Висвячення в ієреї

Висвячення в ієреї

Композиція уміщена в округлу форму, обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. В центрі композиції зображений митрополит, який висвячує в ієреї молодого чоловіка, що схилений перед ним. Постать митрополита ледь повернена до центру. Обидві його руки простягнені до голови колінопреклоненого. Він має довгу сиву бороду і вуса, на голові золочена митра, навколо голови – гладкий золочений німб. Одягнений святий у білий підризник з вохристими поручами та у зелений сакос, поверх яскраво-червоний омофор. При правому боці ромбоподібна палиця. Чоловік, якого висвячують, нахилений, з опущеними очима. Він має довге волосся і округлу бороду. Одягнений у білий підризник, фелон фіолетового відтінку з яскравим червоним опліччям. Праворуч позаду митрополита, видно юного диякона у білому стихарі та зеленому орарі. За ним – ще один чоловік. Ліворуч, позаду коліноприклоненого чоловіка, зображений священник у тричвертному повороті до центру. Він має довге волосся і бороду. У правій руці священник тримає євангеліє, а ліва припіднята на рівні грудей. Одягнений він у білий підризник, зелену хрещату єпитрахиль та коричнево-вохристий фелон з зеленим опліччям.

Угорі трохи зліва, у темно-сірих хмаринах зображений символ святого духа – білий голуб з розкритими крилами. Праворуч голови митрополита яскрава червона літера Є з титлом (номер 5 кирилицею).