Покаяння

Покаяння

Композиція уміщена в округлу форму, обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. Ліворуч зображений священик, який сидить за престолом. Його фігура повернена вліво, голова обіперта на ліву руку, права покладена на стіл. Він сивоголовий старець з довгою бородою. Навколо його голови – гладкий золочений німб. Одягнений старець у темний одяг і червоний омофор. Його очі опущені. Він уважно слухає. На престолі, вкритому білою тканиною, зображений великий золочений хрест на підставці та масивна книга. Перед престолом – зображений у профіль чоловік, що стоїть навколішки. Його голова нахилена, обидві руки складені у молитві. Одягнений у яскраву червону сорочку та темно-синій плащ.

В центрі композиції угорі в темно-сірих хмарах зображено символ святого духа – голуб із розпущеними крилами на вохристому тлі.

Праворуч фігури чоловіка на арці видно яскраву червону літеру Д з титлом (що означає порядковий номер 4 кирилицею).