Розп’яття з пристоячими

Композиція обрамлена декором, вирізьбленим у левкасі у вигляді завитків. В центрі композиції зображений розіп’ятий Христос на темному трираменному хресті. Біля підніжжя хреста видно череп Адама. Тіло Христа та лик вохристо-оливкової карнації. На середній перекладині напис червоними літерами: ΙΣ ΧΣ, а на верхній – біла горизонтальна табличка з написом червоними літерами: ІНЦІ. Ліворуч Розп’яття – три Марії. Перша з них – богородиця, її постать динамічна й розвернена в тричвертному повороті ліворуч, руки припідняті на рівні грудей. Вираз переповнений скорботою. У неї невеликі очі, довгий прямий ніс та невеликі червоні вуста. Одягнена у довгу синю туніку та яскравий червоний плащ з зеленим відворотом, на голові – темно-зелений павой. Навколо голови – гладкий золочений німб, над яким напис червоними літерами: ΜΡ ΘΥ.

За богородицею – дві Марії у скорботі, їхні постатті подані у фас, голови опущені на ліве плече. Жінка, позаду богородиці, одягнена у зелену туніку та у червоний плащ, на голові червоний павой. Постать третьої жінки видно частково. Навколо їхніх голів теж золочені гладкі німби. Праворуч Розп’яття зображений Іван та сотник Лонгин. Постать Івана розвернена в тричвертному повороті праворуч. Правою рукою він витирає сльози білою хусткою, у лівій тримає книгу. Лик з невеликими очима, прямим носом. Одягнений апостол у довгу зелену туніку та у яскравий червоний гіматій, підперезаний поясом. Навколо голови – гладкий золочений німб. Над головою напис червоними літерами: IОАНЪ. Позаду – сотник у латах та шоломі темно-сірого і золотавого відтінків. Його постать розвернена у тричвертному повороті. У високо піднятій правій руці він тримає довгий спис, а лівою тримається за меч в піхвах. Композиція зображена на тлі темного неба та чорних з червоними відблисками купчастих хмар. У нижній частині, вдалині, ледь помітне місто Єрусалим.