^Манява с

Монастир

Монастир

Розмір зображення: 650:521 піксел

Скит [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 79].

Укріплення Манявського скита 16 ст. Церква Воздвиження 1681 р. (дерев.); в 1785 р. перевезена до Надвірної; згоріла в 1914 р. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Монастир-скит [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Монастир-скит 1611 – 1690 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

На Покрову відкрили перший в Україні пам’ятник Івану Виговському (17 Жов 2012)

На честь свята Покрови Пресвятої Богородиці — покровительки й заступниці українського козацтва та вояків УПА — митрополит Івано–Франківський і Галицький Іоасаф освятив пам’ятник гетьману Івану Виговському, встановлений на території чоловічого Хресто–Воздвиженського Манявського монастиря…

2008 р. Монастир, якого вже не існує
2009 р. Манявський скит
2009 р. Манявський скит (+)
2010 р. УПЦ КП передали усі споруди та територію Скиту Манявського
ukrcenter.com
2003 р. Загальний вигляд
Підмурки Здвиженської церкви 1681 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Церква Воздвиження (+)
Скарбниця 1680-х рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки…