Новосілка с

Перша згадка: 1580 р. [Історія міст і сіл УРСР : Чернівецька область. – К. : ГРУРЕ, 1969 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 вересня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Чернівецької області»: село Нові Мамаївці іменувати село Новосілка і Новомамаївську сільську раду — Новосілківська.

Залізнична станція і досі зветься Мамаєшти.

Населений пункт приєднано (або включено в смугу) с Мамаївці. Рішення № прийняла Чернівецька обласна рада 17.09.1991 р. Дата опублікування 01.12.1991 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 50, стор.1467).

Тимощук Б.О. Дослідження культової споруди раннього залізного віку в селі Новосілка Кіцманського району. – “Тези доповідей міжвузівської ювілейної наукової конференції, присвяченої 25-річчю возз’єднання північної Буковини з УРСР”, Чернівці, 1965 р., с. 98 – 99.