Церква св.Михаїла (стара)

Розмір зображення: 800:550 піксел

Церква св.Михаїла 19 ст. (дерев.) і дзвіниця (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 343]. [Запис стосується старої церкви; включення його до списку існуючих на 1985 р. пам’яток – наслідок непорозуміння]

Либохора Горішня. Церква св. арх. Михайла

Дерев’яна церква, збудована в 1764 році. Належала до бойківського типу. Складалася з трьох квадратових зрубів (зруб нави – ширший), увінчаних трьома пірамідальними наметовими верхами – над навою з чотирма заломами, над бабинцем і вівтарем – з двома. У верху над бабинцем була дзвіниця. Оперізувало будівлю широке спільне піддашшя, сперте на потужні східчасті випусти вінців зрубів. Розібрана в 1922 році у зв’язку із зведенням нового дерев’яного храму.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 114.

Він же. Церкви Турківською району. – С. 97-99.