2008 р. У Львові зруйнували оборонний монастирський мур XVI століття

Дата: 03.10.2008

На вул. Лисенка у Львові військова частина зруйновала фрагмент історичного муру із бійницями, який оточував монастир кармелітів босих, – про це сьогодні, 3 жовтня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Як прокоментувала ЗІКу начальниця управління охорони історичного середовища Львова Лілії Онищенко, робітники не мали права цього робити, й запевнила, що інспектори вже дали їм припис припинити роботи. Робітники ж мотивують свої дії тим, що мур був в аварійному стані і загрожував обвалом.

За словами Лілії Онищенко, інститут «Укрпроектреставрація» має готову проектну документацію на реставрацію цього об’єкта. Але робітники все робили самочинно на свій розсуд, без жодного проекту. Тепер із автентичної цегли, розібраної на кавалки військововю частиною, треба буде відновити мур за всіма правилами реставрації.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»