2009 р. Дзвіницю Вірменської церкви планують відреставрувати за 92 дні

Дата: 09.06.2009

Дзвіницю Вірменської церкви планують відреставрувати за три місяці. Цього року дзвіницю реставруватимуть працівники ТзОВ “Стелла”. З міського бюджету на завершення реставрації дзвіниці та огорожу Вірменського ансамблю виділять 1 млн 200 тис. грн. Про це 9 червня на прес-конференції повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

“Ми провели тендер на реставрацію дзвіниці, де ставили умову, аби фірми мали досвід реставрації на пам’ятках національного значення. Таких фірм виявилось аж дві. Тендер виграла львівська фірма “Стелла”, яка зобов’язалася за 92 дні провести всі роботи”, – зазначила Лілія Онищенко.

“Перед тим, як подаватися на тендер, ми вивчили технічну документацію. Раніше ми проводили реставраційні роботи будинку, де зараз готель “Леополіс”, також реставрували підвальні приміщення, балкони в аварійному стані. Реставрацію проводитимемо з контролюючими органами. Це складний об’єкт, який потребує багато замін з каменю”, – зазначив директор ТзОВ “Стелла” Михайло Гаврих.

Вірменський собор у Львові знову довірили реставраторам на три місяці

Пам’ятку національного значення Вірменську катедру у Львові реставруватимe фірма «Стела», яка виграла тендер, оголошений управлянням охорони історичного середовища м. Львова, – про це сьогодні, 9 червня, повідомила журналістам очільниця цього управління Лілія Онищенко.

За словами Лілії Онищенко, попередньо Вірменський собор у Львові бралися реставрувати фірми, яких обирали тендерні комісії управління капітального будівництва ЛМР за критерієм найдешевших послуг. В наслідку це виливалося у те, що підрядники не були кваліфіковані й не завершували реставрації.

Новий генпідрядник обіцяє завершити свої роботи за проектом реставрації дзвіниці й огорожі подвір’я у 3-місячний термін (вартість проекту 1200000 грн) Окрім того, Лілія Онищенко підтвердила, що у Вірменському соборі й цього року працюватимуть польські реставратори над закріпленням стінопису Яна Розена, а також збереться консиліум щодо порятунку дерев’яної різьби скульптурної композиції «Голгофа».

«Західна інформаційна корпорація»