2007 р. У Львові триває реконструкція історичних споруд

Дата: 01.03.2007

Один мільйон гривень надано з держбюджету на проведення у 2007 році реставраційних робіт комплексу Вірменського собору, зокрема, цьогоріч заплановано реставрувати дзвіницю собору. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила в. о. начальника управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко.

За словами пані Онищенко, цьогорічний бюджет надто малий, аби перекрити потреби реставраційних робіт. Зокрема, Вірменський собор потребує нового перекриття, реставрації стінопису тощо. На сьогодні вже проведено роботи з упорядкування території та відволоження фундаментів.

Крім того, до кінця року заплановано завершити внутрішні роботи на площі Ринок, 9 у колишньому архієпископському палаці, на що з держбюджету надано понад 161 тисячу гривень.

Триватимуть ремонтно-реставраційні роботи і в будинку Національного музею на вулиці Драгоманова, 42. Для проведення робіт з державного бюджету надано 400 тисяч гривень. Однак, за словами Лілії Онищенко, цих коштів надто мало, адже коштовної реставрації потребують інтер’єри і фасад будинку.

Джерело: “Львівський портал”