Вітраж сходової клітки

Вул. М.Вербицького, 6

Класичний вітраж, репрезентативний

Свинцеве обрамлення, моліроване скло. 83: 190 см

Вітражне полотно прямокутне, видовжене по вертикалі, розділене віконними рамами на чотири сегменти (верхні – малі, прямокутні, нижні – великі, видовжені прямокутники). Кожен сегмент оточений по краях смугою, зібраною з вузьких прямокутних модулів світло-трав’янистого молірованого скла. Центральну частину нижніх сегментів декорують три однакові горизонтальні смуги, розташовані рівномірно, на однаковій відстані від краю і одна від одної на вітражному полотні. Рисунок смуги утворюють блідо-жовті кола та рожево-фіолетові ромби, що находять один на одного, з вкрапленнями голубих трикутників. Така ж смуга проходить посередині вітражного полотна у верхніх сегментах вітража. Між смугами тло заповнене вузькими видовженими блідо-рожевими шестигранними модулями молірованого скла.

Примітка. Вітражами оздоблені вікна другого і третього поверхів сходової клітки кам’яниці.

Література. Державний архів Львівської області, ф,2, оп.1 , спр,2930.