Житловий будинок (№ 11)

Розмір зображення: 593:800 піксел

Будинок споруджено в 1910 р. у стилі неоготики за проектом А.Шлеєна. На фасаді встановлено скульптури середн,овічних рицарів; на їхніх щитах – герби західної та східної Галичини, Волині і Львова.

Житловий будинок № 11 збудували 1910 року в стилі неоготики. Середньовічні лицарі на фасаді тримають геральдичні щити з емблемами земель Східної та Західної Галичини та гербом Львова. У цій будівлі за Польщі містився автомобільний салон “Альтшюллєр і спілка” та продаж автомобілів Юзефа Кузілека, за радянських часів – спершу перукарня, а опісля один із найбільших комісійних магазинів Львова й ательє індпошиву одягу та взуття. Зараз на місці комісійного – салон мобільного зв’язку “Київстар”, а на місці ательє індпошиву продовжує традицію автомобільний салон “Рено”.

Джерело: “”, 16 лютого 2007 року, № 27 (97)