Тиктора вул.

Слід знати, що на цій вулиці з 14 ст. до 1789 р. знаходився костел св.Станіслава і шпиталь для прокажених.

Вулицю Наливайка з проспектом Свободи з’єднує вулиця Тиктора, названа так 1993 року на честь відомого українського видавця Івана Тиктора (1896-1982). Від кінця XVI століття вона називалася Святого Станіслава, бо тут розташовувався монастир з однойменною назвою, 1944-го мала назву Волинська, а в 1945-1993 рр. – Орловська.

Адресу № 1 за Польщі мала цукерня Ціммермана, зараз її не існує.

Під № 2 за польських часів був магазин парфумів Штернберґа, ресторан Розенбаума, магазин взуття “Марко” і кантор Каннера, а також спілки. Нині цієї адреси не існує.

Адресу № 2-а має триповерхова офісна будівля, зведена в 1970-х, тут дотепер міститься диспетчерська “Львівтеплоенерго”.

У будинку № 3 до 1939 року був “Готель Американський” Горовіца та ресторан Шорра, тепер на цьому місці аптека й магазин парфумів.

У житловому будинку № 10 за польських часів працювала друкарня Льовенкопфа. Забудова вулиці – класицизм, сецесія, конструктивізм 1970-х.

Джерело: “”, 12 вересня 2008 року, № 133 (441)