Тобілевича вул.

Вулицю Городоцьку з вул.Федьковича з’єднує вулиця Тобілевича, названа так 1946 року на честь видатного українського актора, режисера і драматурга Івана Тобілевича (Карпенка-Карого, 1945-1907).

Наприкінці ХІХ століття вона мала неофіційну назву Копиткова, бо неподалік міститься Городоцька “рогатка”, де за в’їзд у місто збирали акцизний податок, названий у народі “копиткове” (від кількості копит коней). Із 1895-го вулиця називалася Дзялинських на честь польських політичних та громадських діячів Адама (1796-1861) і Яна Дзялинських (1829-1880), за часів німецької окупації – Даймлерґассе. У житловому будинку № 9 за Польщі був торговий дім “Вікторіус”, нині тут працює магазин “Векторбуд” і відділення банку “Родовід”. До 1970-х років на вулиці була проміжна зупинка тролейбуса № 2 й кінцева тролейбуса № 7. Забудова вулиці в стилі віденського класицизму.

Джерело: “”, 14 грудня 2007 року, № 228 (298)